102 Repository

Snelstartgids ››
Parent Previous Next

Repository


vereiste voorkennis : Concept COSNICS

1 Wat is het?

Persoonlijke opslagplaats

Alles wat je in COSNICS gebruikt, wordt hier opgeslagen.  

Enkele voorbeelden


Je repository is enkel zichtbaar voor jezelf.


Elk item of Content Object staat fysiek steeds in de Repository.


Items uit de Repository weergeven in een cursus

Om bestanden uit de Repository weer te geven in een cursus, moet je die bestanden publiceren.  Het bestand of Content Object blijft wel steeds in je Repository staan.  Je kunt 1 bestand in verschillende cursussen tegelijk publiceren en je kunt het steeds hergebruiken.

Als je in COSNICS een Content Object aanpast, wordt het overal aangepast waar het gepubliceerd is omdat je altijd werkt in het fysieke bestand in de Repository (dus ook als je vanuit de cursus een Content Object aanpast!).

Het aanmaken of opladen van bestanden kan je vanuit de cursus doen, maar fysiek wordt het bestand altijd in de Repository bewaard.  Omgekeerd is een Content Object uit de Repository niet automatisch zichtbaar in een cursus.  

In de Repository kun je categorieën aanmaken waarin je je Content Objecten kunt opslaan. Je kunt bovendien verschillende niveaus invoeren, met subcategorieën, die op hun beurt ook weer subcategorieën hebben, enz.

2 Stappen / onderdelen


Maak (= een nieuw bestand (Content Object) aanmaken in COSNICS)


Importeer  (= een nieuw (extern) bestand (Content Object) importeren in COSNICS)


Zoeken (= een Content Object zoeken in je Repository)


Aanmaken, wijzigen, verwijderen en verplaatsen van categorieën


Quota (incl. prullenbak)

Elke gebruiker beschikt over een persoonlijke opslagruimte in COSNICS. Die is echter niet onbeperkt. Wil je weten hoeveel vrije ruimte je nog hebt, klik dan links in het menu op Quota.


Let op: ook het materiaal in je prullenbak wordt mee in rekening gebracht voor je ingenomen schijfruimte. Maak die dus regelmatig leeg.


Krijg je bij het opladen van een bestand de melding ‘disk quota overschreden’, dan betekent dit dat je niet voldoende schijfruimte vrij hebt om het bestand op te laden. Bekijk eerst of je materiaal uit je Repository kunt verwijderen (dus ook uit de prullenbak!). Indien dat niet kan, of indien er ondanks het verwijderen toch onvoldoende schijfruimte vrijkomt, dan kan je extra schijfruimte aanvragen. Hiervoor klik je bovenaan op Vraag een verhoging aan of neem rechtstreeks contact op met de beheerder. 

3 Verwante quicksheets

4 Vereiste voorkennis


Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Easy EPub and documentation editor